Billingen X-Trail – Dags för start i Trailtouren


På lördag är det dags att springa lopp! Dags för Billingen X-Trail 12 K och mitt första lopp i Trailrunning Sweden Store Trailtour. Det blir spännande att se om träningen gjort sitt och hur kroppen påverkas av höga halter av pollen.

Jag har hört en hel del om Billingen X-Trail. Det ska vara en rejält utmanande bana med tekniska stigar, branta backar och några hinder i form av lera och vatten. Ska bli intressant att se vad arrangören, Billingen X-Trail Sportsclub, bjuder på till detta år.

Jag ska som sagt springa 12 km loppet men den kommande helgen i Skövde kantas av fler lopp så det finns något för alla.

Eller vad sägs om Nightmare 3 km, ett lopp i mörker på fredagen. Pannlampa är ett krav men banan lyses även upp med ljusstavar, marschaller och eldar. Mycket backar utlovas så den korta distansen är nog väl så krävande.

På lördagen kan man välja mellan 5 km och 12 km samt ett lopp för barnen, Papricaloppet, med en bana på 1 km och där anmälningsavgiften går oavkortat till barncancerfonden.

För egen del så har träningen gått hyfsat enligt plan men just nu så tampas jag en del med allergi mot björkpollen. Jag hoppas att det inte ska märkas allt för mycket på formen och att det kan gå att kicka igång kroppen på lördag. Verkar ju vara en grymt kul bana och känns som om ett och annat bekant ansikte lär dyka upp.

Apropå ansikten som dyker upp….. Målrakan lär va rätt så brant. Slutspurten är nämligen uppför slalombacken så en hel del trötta ansikten lär dyka upp när backen har avverkats och målgången korsats.

Kolla in filmen så ser du mer av det du kan uppleva den 27-26/4.

Ses vi där? Jag hoppas det!


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen