Coachning av traillöpare på vårvandring


Så här ett par dagar efter Outmeals vårvandring i Åkulla bokskogar med två dagars coachning av ett härligt gäng löpare så har tankarna hunnit samlas ihop. Två dagar med både sol och regn, lite lera men framförallt salar med täcken av gamla boklöv täckt av ett tak med nya friska löv. Fantastiskt och stundtals magiskt!

outmealsbasecamp

Det var som sagt Outmeals som hade sitt event ”Outmeals vårvandring” med basläger i Ästad vid Åkulla bokskogar. Baslägret som bestod av en centralt placerad jättekåta från Tentipi med ett tältläger ett stenkast bort och med ett spa ett stenkast åt andra hållet, kändes som en riktigt bra utgångspunkt för både vandrare och traillöpare. Jag och min ledarkollega Roxen höll i en traillöpar workshop för Team Nordic Trail och vi fick nöjet att springa tillsammans med några riktigt hängivna ”elever”.

Lördagen började vi på plats invid baslägret där deltagarna blev drillade i löpteknik. Vi pratade om vikten av rätt hållning, armpendling, fotisättning, med mera. Detta följt av några övningar för att förstå vikten av att få till ett naturligt rörelsemönster där man spar på energin och löper effektivt.

outmealstnt

Med dessa kunskaper färska transporterade vi oss raskt till en riktigt fin stick och led i Åkulla bokskogar som heter Skogsbostigen, en riktigt kuperad runda med branta backar och fina stora bokar. Under vidare transport mot ett parti där vi skulle köra fartlek så gick vi igenom teknik för backe, både uppför och nedför. Sedan var det dags för fartlek och alla kämpade på väl, mot slutet så var det många som kände backarna i benen. Det var härligt att se och höra att det redan efter en förmiddag hade gett resultat och flera kände att deras löpsteg nog var något förändrat.

IMG_1005.JPG

Efter lunch var det dags för distanspass och där lyckades alla väl och det blev många härliga kilometrar ute i skogarna, för några av oss blev det en runda som kändes riktigt gott i benen dagen efter… Delvis beroende på en karta som nog inte var riktigt korrekt…. Eller så kanske undertecknad inte läste kartan rätt men jag står fast vid alternativ ett 🙂 . Faktum är att de bästa rundorna enligt mig är de där man springer lite vilse och snubblar på riktigt fina partier. Hem kom vi i vart fall.

Kvällen innefattade after hike/after run, middag och en riktigt intressant föreläsning av Peter Persson och Fredrik Österman som hade tagit sig till Alaska för ett annat magiskt äventyr.

Dag nummer två var vår skara något decimerad. Några skulle ut och fota och några skulle ägna sig åt vandring men vi som var kvar fick slita rejält då Roxen bjöd på intervaller som riktigt sög musten ur oss. För att ta ur det där allra lilla sista så tog jag sedan över med lite löpstyrka och när vi till lunch kom tillbaks till lägret så var deltagarna mer än nöjda. Till nästa år hoppas jag vi kan va med igen på detta event som var en riktig höjdare!

Tack till alla Ni som deltog och jag hoppas Ni fortsätter springa trail! Vi ses därute på stigarna!


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen