Det ultimata löparstället – Salomon Hybrid Set 1


Efter åtta år i detaljhandeln inom friluftsliv så är jag löjligt förtjust i olika typer av material, sömmar, olika skärningar och smarta innovativa lösningar på plagg som specialiserar sig på ett specifikt användningsområde. Funktion på olika produkter är något jag kan diskutera i timtal. Och något jag är speciellt förtjust i är just när någon tillverkar ett plagg där man verkligen anpassat den för uppgiften. Det är precis vad Salomon har lyckats med när de tagit fram Hybrid Jacket och Hybrid Pant.

I ett par månader har jag nu testat både Salomon Hybrid Jacket och Salomon Hybrid Pant som bägge är sprungna ur Salomons S-Lab serie. S-Lab serien handlar om lätt och snabb förflyttning på teknisk, bergig och utmanande terräng och på dessa produkter går man in för att få produkten fulländad. Men hur har man då lyckats med Hybrid Set?

Salomon Hybrid Jacket

jacket-1

När jag för första gången tog i produkterna så trodde jag först att det var fel grejer, ett så otroligt lätt(jackan väger endast 120g!) och tunt material kunde väl ändå inte ha några vidare egenskaper? Men bara genom att ta på sig jackan och byxorna så kände jag genast hur välsydda produkterna är och hur bra de satt på kroppen med en extremt bra passform. Med Salomons ”Motion Fit Technology” är jackan sydd för optimal rörelsefrihet, det finns verkligen inget som skaver och armarna kan röra sig obehindrat. Materialet i jackan är helt i stretch så den blir mycket smidig.

jacket-4

 

Jackan har en 3/4 dragkedja och alla sömmar är förstås limmade för att tåla vatten men hela jackan är inte vattentät utan bara på utsatta ställen, vilket i och för sig räcker. Den är vattentät framtill, luvan, överdelen av ärmarna, axlar och övre bakdelen. På andra ställen använder man ett lättviktsmaterial. De gånger jag sprungit i regn har jag hållit mig torr från väta utifrån men samtidigt fått en otroligt bra ventilation inifrån och ut.

Men det är tre saker som sticker ut från andra jackor:

  • Quick Stash-midja, som är en stretchpanel runt midjan som gör det möjligt för dig att ta av och förvara jackan utan att stanna. En funktion som funkar klockrent så länge du inte springer med en större ryggsäck då den blir mindre användbar, men med en slimmad löparryggsäck eller en löparväst så går det faktiskt att ha jackan över. Som sagt det är inga problem att springades delvis ta av sig jackan och rulla in den i midjan. Det här är något som borde dyka upp hos fler märken så bra är idén. Se filmen sist i inlägget!
  • I luvan sitter det ett slags pannband vilket gör att luvan sitter otroligt skönt och den rör sig med ditt huvud utan att vara i vägen. Återigen en detalj som är så oerhört smart.
  • I armhåla och handleder så finns det små små hål som gör att ventilationen blir optimal.

jacket-3

För att sammanfatta så är jackan ett mästerverk i funktion och smarta detaljer. En produkt som verkligen gör sig till rätta ute på stigarna, gärna i väder som växlar så man får använda quick stash midjan. Jag gillar jackan skarpt och det är en given kamrat ute på alla tänkbara löparäventyr!

Salomon Hybrid Pants

trouser-1

Byxorna har inte lika innovativa lösningar men en byxa är ju en byxa, eller? Ja, hur många gånger kan man uppfinna en byxa egentligen…. Men den här byxan har samma tänk som jackan. Vattentät framtill och den nedre bakre delen. Materialvalet är samma som i jackan så det fina med byxan är att när du har de på dig så känns de inte. Om du springer med ett par tights och drar på dig Hybrid byxan så känns det fortfarande som om du bara skulle ha på dig ett par tights. Nedtill på byxan sitter det en dragkedja som är tillräckligt lång för att det med lätthet går att få på sig byxan utan att ta av dig skorna.

trouser-3

Så vill du ha den optimala löparjackan och de optimala löparbyxorna så är valet enkelt, Salomon Hybrid Jacket och Pants är de ultimata valet!


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen