DNF på Tec 100 Miles


När jag tar mig an en ny utmaning så blir det i regel med noggranna förberedelser och en bra plan för att säkra utgången. Så också denna gång, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig.

Hemläxan var gjord. Träningen hade flutit på hyfsat, jag kände mig stark och var laddad. Vid starten till Tec 100 miles i lördags kände jag mig pigg och redo för att avverka 160 km i bästa tänkbara väder.

Starten gick och känslan var att inget kunde stoppa mig ifrån att gå i mål ett knappt dygn senare. Men då hände något, efter bara dryga 2 mil fick jag en märklig smärta i vänster vrist. Jag tänkte att den känslan försvinner snart men istället tilltog den. Jag gav foten ett varv till och ännu ett varv flöt förbi gåendes.

Efter första maran var det dock så pass illa att jag tog beslutet att bryta. Det hade aldrig funkat när bara 1/4 av loppet var avverkat. Jag satt länge i depån innan jag sa till tävlingsledningen att jag bröt.

Tänk va besviken man kan bli efter att ha laddat både fysiskt och psykiskt under en längre tid. Nu börjar det släppa men tankar om hur jag kunde gjort annorlunda har snurrat i huvudet.

Men dags att gå vidare. Fler lopp stundar och revansch på Tec 100 miles får det bli till nästa år! Förmodligen rör det sig bara om en mindre inflammation men vi får se vad sjukgymnasten säger….


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen