En helg i Chamonix


Så var man åter hemma efter en underbar helg i Chamonix med extremt väl utnyttjade timmar. Helgen blev fylld till bredden med löpning, vandring, framhejande av grymma löpare och mat, bad, öl och mer av allt.

 

 

Redan strax efter ankomst på fredag så lyckades vi pricka in målgången på Mont Blanc Marathon 90 km där en urstark Mimmi Kotka tog en välförtjänt vinst på damsidan och en 11 plats totalt. Grymt starkt!

 

 

Helgen fortsatte med vandring och löpning där de skor från Arcteryx jag hade med mig fick sig en ordentlig omgång. Inledningsvis kan jag bara säga att Arcteryx skor Norvan VT verkligen gör det de ska i backig terräng! Goa skor!

 

 

Efter en massa vandring, go mat, mer löpning och massor av löpare så fick vi njuta av målgång på Mont Blanc Marathon 43 km, målgången är placerad på drygt 2000m höjd på Plan Praz med en enormt vacker inramning.

Vann gjorde Kilian Jornet som gick i mål utan någon annan löpare i sikte.

 

 

På damsidan fanns en annan svenska som visade sin styrka, Ida Nilsson tog hem andraplatsen.

 

 

Det var allt för denna gång. Alltid lika härligt att få vara några dagar i bergen och förhoppningsfullt är jag snart där igen.

 


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen