Energitillskott – Tailwind Nutrition 1


Jag har nu testat Tailwind ett tag och inledningsvis måste jag säga att deras tillskott funkar mycket bra, men vi börjar från början.

tailwind-nutrition-products

Hur började det?

Jeff Vierling, en amerikansk mountainbikecyklist, skapade Tailwind för att få något som funkade med hans mage under Leadville 100. Han hade testat det mesta av energidrycker, gels och bars men energin räckte inte till under tävlingarna så han började blanda eget hemma i köket. Fler av hans träningskompisar prövade hans blandning och fler märkte att det funkade. Efter att ha mött upp andra atleter på parkeringsplatser och delat ut påsar med vitt pulver så föddes idén om att prova det kommersiellt, Jeff och hans fru lanserade då Tailwind på ett cykellopp i Durango. Tailwind Nutrition var fött.

 

Vad är Tailwind Nutrition?

Tailwind Nutrition är som sagt framtagen för att inte göra så stor påverkan i din mage och innehåller inte de svårsmälta sockerarterna som många sportdrycker innehåller. Kombinationen med elektrolyter, energi och vätska är väl balanserad och innehåller dextros vilket lätt tas upp som energi av kroppen och inte påverkar matspjälkningen särskilt mycket. Tailwind innehåller även sukros som ger den färdiga drycken en svag sötma. Vidare innehåller blandningen två olika kolhydrater som ska ge en extra bra effekt. När det kommer till elektrolyterna så har man tittat närmre på vad man egentligen svettas ut och tillfört samma mängd så att man hela tiden fyller på med vad som behövs. Saltpiller och liknande behöver man alltså inte tänka på. Alla ingredienser är naturliga och man har inte tillsatt vare sig konserveringsmedel eller andra e-ämnen.

Här är den kompletta ingredienslistan: Dextros (glukos), sackaros, natriumcitrat, havssalt, surhetsreglerande medel citronsyra, naturligt aromämne, kaliumklorid, kalciumkarbonat, magnesiumcitrat.

DSC_0405

Vad tycker jag?

Min första upplevelse med Tailwind var vid tillblandningen. Inga problem där inte, bara att följa instruktionerna. Jag blandade pulvret med vatten direkt i vätskeblåsan. Tankarna var att det skulle bli klumpar i blåsan och allmänt kladdigt runtom men det visade sig att det blev inget kladd och inga klumpar. Riktigt smidigt!

Vid testtillfällena så har jag som vanligt gett järnet ute i skogen och under tiden sippat på Tailwind med jämna mellanrum. Att få i sig vätska, energi och elektrolyter med ett jämnt intag medför att man bibehåller vätske- och energibalans mycket bättre än om man exempelvis stannar på en vätskestation och häller i sig någon energidryck. Ett jämnt intag medför även att magen tar mindre stryk än om man exempelvis trycker i sig en gel.

Jag kände verkligen att energi tillfördes under mina rundor och jag kunde bibehålla farten med något mindre ansträngning. Så för mig funkar Tailwind klockrent! Den naturella smaken påminner lite om dextrosol som väcker många barndomsminnen från turer i fjällen vilket även det gav mig en extra boost ute på rundorna 🙂

Tailwind finns med flera olika smaker och även med koffein, gillar man inte smakerna som finns kan man alltid köra med naturell och tillföra någon egen smaksättare.

Avslutningsvis kan jag bara säga att jag kommer fortsätta att köra med Tailwind Nutrition.

Läs mer om Tailwind Nutrition på deras hemsida!