Fjällmaratonveckan


För ett par veckor sedan var jag i ett mestadels soligt Åre med vandring, downhill och inte minst löpning! Tanken var en ganska lugn vecka med avslutande KIA Fjällmaraton som enda löpmål men successivt fylldes den med mer löpning.

Hela familjen var med och med ett flertal vandringar med en bärstol på ryggen, och tillhörande barn på 14 kg, så fick med jobba ordentligt uppe på kullarna. Efter några dagar var det dags för Copper Trail 7K som jag spontananmält mig till. Ett grymt kul lopp med en bana som gav en hel del fart i benen med långa utförslöpor. Banan följer till stor del Totthummeln runt(motsols) och passade mig riktigt bra. Tog mig in på en 22:a plats vilket jag var jäkligt nöjd med.

Helgen närmade sig och på fredagen blev det en härlig morgonrunda med ett gött gäng och Emelie Forsberg i täten. Kul att få tjöta med denna minst sagt ödmjuka löpare i världsklass.

Hur gick det då på KIA Fjällmaraton? Se filmen längst ner i inlägget så får Ni åtminstone se lite fina vyer! Halvvägs in i loppet pajade mitt ena knä men efter en skön(?) behandling av en naprapat och lite liniment så lyckades jag åtminstone ta mig in i mål….

Suunto och Salomon var på plats och erbjöd möjligheter att testa grejer. Och så är de ju alltid roliga att tjöta med!

Målgången på Copper Trail 7K

Strax innan den sista sprinten utför på Copper Trail 7K

Traillöparen i en helt annan mundering! 😀

Its not about the miles its all about the smiles!!

Racekit inför KIA Fjällmaraton. Imponerande fäste under sulorna på Arcteryx Norvan VT. En skorecension kommer snart här på bloggen!

Dags för start! Se filmen nedan för fina vyer!Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen