Första loppet 2015 – Sandsjöbacka Trail


Många nyheter kring olika lopp just nu och flera lopp som i dagarna öppnar upp sina anmälningar för 2015. Jag sitter och försöker få ihop min tävlingskalender för 2015, vilka lopp ska prioriteras och vilka får kanske bli av 2016? 2015 ska jag gå från att springa korta snabba lopp till att springa lååånga lopp. Men först ut kommer Sandsjöbacka Trail som verkligen har en distans för alla.

1939953_687150374694214_3866157046441678946_n

Som så många andra lopp så började detta med en tanke om att fler måste få uppleva naturen i detta vackra område kring Sandsjöbacka och Änggårdsbergens naturreservat. Det skulle dessutom förläggas till vintern med helt andra utmaningar och med helt andra förutsättningar. 2011 var året då loppet hade premiär med Kvarnbyns löparsällskap som arrangör och efter några år av framgångar växte det så pass mycket att man beslöt att driva det vidare under företaget Nedevska Coaching.

Till 2015 har Sandsjöbacka Trail växt till fem lopp över fem distanser, dessa är spridda över en weekend 16-18 Januari. Nedan ser Ni loppschemat som det går att läsa på hemsidan, för mer info om respektive sträcka så finner Ni det på http://sandsjobackatrail.se/distanserna/.

 

 • 26 km (Reflexbana)
  Pannlampslöpning är speciellt – vi inleder Sandsjöbacka Vinter med en reflexbanefest från Lindås vid Kungsbacka kommungräns till ledlystemet vid Tråkärrslätt och genom Sandsjöbacka till det nya målområdet på Slottsskogsvallen.
 • 44 km (Maraton)
  Den klassiska marasträckningen förutom den nya avslutningen fått en ansiktslyftning i en ny inledning från Kungsbacka via Grönabur och Vildmossedalen fram till Sandsjöbackaleden – mer trail och mindre asfalt.
 • 22 km (Halvmara)
  Start i Kållered, fin ledlöpning på Torrekullaleden och Sandsjöbackaleden samt, som för alla loppen, med den härliga avslutningen genom Mölndalsravinen, över Bredfjäll i Änggårdsbergen och genom Botaniska Trädgården till Slottsskogen.
 • 82 km (50 miles)
  Helt ny bansträckning med start vid Tjolöholms slott och löpning på Hallandsleden till Lindome, därefter söderut in i Sandsjöbackaterrängen – över Drumlinen och VIldmossedalen till Sandsjöbackaleden som följs norrut.

 • 34 km (20 miles)
  Ny sträcka med start i Lindome och inbegriper höjdpunkter som Sandsjöbackadrumlinen, Grönabur och Årekärr – ett destillat av de finaste ledpartierna utan att bli hysteriskt långt.
 • 26, 22 & 34 km Sprinttrippeln är ett etapplopp uppbyggt av fredagens reflexbana, halvmaran på lördagen och 34-kilometersloppet på söndagen.Start sker samtidigt som de ordinarie loppen under de respektive dagarna och det sammanlagda resultatet räknas.
 • 26, 44 & 82 km Ultratrippeln är ett etapplopp uppbyggt av fredagens reflexbana, maradistansen på lördagen och 82-kilometersloppet på söndagen.Start sker samtidigt som de ordinarie loppen under de respektive dagarna och det sammanlagda resultatet räknas.

 

Jag ska springa 34 km och ser mycket fram emot det som efter många många många trailtävlingar ska bli min första på vintern. För mig kommer starten att  vara vid Lindome centrum den 18/1 kl. 10.00, sedan följer rutten Drumlinen-Sandsjöbackaleden-Änggårdsbergen-Slottsskogen och mål vid Slottsskogsvallen som är mål för samtliga distanser. 82 km loppet är samma dag så det ska bli kul att se löparna gå i mål efter det loppet.

Har du inte anmält dig en så se till att göra det! Distanserna 22 km och 44 km är redan fulla. Mer info och anmälan hittar du på http://sandsjobackatrail.se/ och missa inte Facebooksidan på https://www.facebook.com/pages/Sandsjöbacka-Trail-Marathon/183797005029556 där får ännu mer info.

Hoppas vi ses där!


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen