Icebug Backyard Trail – Starta eller Vila?


Helgen närmar sig och så gör också nästa lopp som jag har inplanerad. Även om ryggen har blivit bättre så har jag fortfarande lite ont, så frågan är om jag ska starta eller vila?

Huvudet börjar bli desperat efter tävling, lite märkligt då traillöpning för mig mångt och mycket handlar om njutning, och min plan finns där i bakhuvet.
Trots att jag hittills inte kunnat följa planen i över huvud taget! 😀

Nåväl. På söndag den 5/5 är det avstamp för Icebug Backyard Trail med start och mål vid Icebugs huvudkontor i Jonsered. Jag är anmäld till 16 km men som brukligt är så finns det fler lopp att välja på både för barn och vuxna.

För de lite mindre så finns det både 500 meter och 3 km att välja på. För de lite större finns det 6 km eller 16 km.

Anmälan till loppet är stängd. MEN! Idag klockan 12.00 släpper Icebug 100 platser för efteranmälan! Anmälan görs då på plats hos Icebug i Jonsereds fabriker. Kan vara värt att göra om du inte anmält dig ännu.

Jag har provsprungit banan som har en fin sträckning genom mestadels blandad gran- och tallskog. Inledningen på banan är snabb då starten går på asfalt följt av grusstig så det lär gå fort i starten. Efter någon kilometer kommer nog startfältet tunnas ut då loppets längsta och brantaste stigning kommer genom fält av vitsippor och lövskog för att sedan tas över av barrskogen.

Loppet är sedan i mina ögon rätt så flackt och böljande men mot slutet kommer några fler backar, några uppför men mestadels nerför.

Just nu ser jag fram emot att få tävla och delta i ett förmodat grymt arrangemang. Icebug brukar kunna leverera!

I realiteten så är väl chansen lite 50/50 om ryggen ska palla…. Blir nog till att bestämma mig först på söndag morgon.

Hoppas vi ses! Annars hoppas jag att DU får en grym tävling och upplevelse!


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen