Löparvästen som utmanar – USWE Pace 12


Löparvästen är numera ett vanligt sätt att få med sig lite extra grejer och inte minst sin vätska på löparrundan eller under ett lopp. Från att ha varit ryggsäckar med en istoppad vätskeblåsa finns det nu alla möjliga varianter och storlekar, men västmodellen har tagit den största marknadsandelen. Jag har under några månader testat en väst från svenska USWE och har börjat gilla den mycket. Här är mitt test av Pace 12!

Vid en första syning så får man känslan av en lätt och smidig löparväst, den känns snabb! Om nu en löparväst kan kännas snabb?

Väl på kroppen sitter den tight med en försmak av bra passform. Den är lätt stretchig i materialet och justeringen består av ett spänne framtill samt två justeringsmöjligheter i sidorna. Sidojusteringen behövde jag inte spänna utan jag använde mig bara av justeringen till spännet fram. Just justering av passform samt knäppningen över bröstet tycker jag många tillverkare gör lite väl komplicerade och enkelheten med ett spänne på västen värderar jag högt. Att kunna knäppa på sig västen med ett större spänne och slippa fippla med en massa småspännen är guld värt.

Spännet fram som lätt kan justeras med en hand.
Sidojustering.

På framsidan av västen finns det bra möjligheter till förvaring av mindre saker. Förutom två fickor i stretch för de mjuka flaskorna(ingår) så finns där några fickor till. En med dragkedja, två mindre placerade upp mot axlarna och två stycken med en fåll i överkanten som fungerar som en stängning av fickan. I ena fickan finns en visselpipa och fästen för stavar finns också på framsidan. Vänder vi på västen så finns där ett stort fack med kompressionsmöjligheter på sidorna. Invändigt är facket avdelat i två fack och där finns även en liten hållare av kardborre till exempel nycklar. På sidorna finns två mindre fickor.

Liten ficka upp mot axeln.
Ficka med en fåll som låser fickan.

Runtom hela västen finns det reflexdetaljer så man syns i mörkret.

Flaskorna som följer med västen är mjuka så ju mindre vätska de innehåller desto mindre plats tar de. De är också utrustade med bitmunstycken som är monterade på lite längre sugrör vilket underlättar när man dricker i farten.

Snabbfakta:

  • Volym: 12 liter.
  • Vikt: 320 g.(utan flaskor)
  • Kommer med 2 st Ultraflasks á 500ml.
  • NDM teknologi. NDM = No Dancing Monkey. Syftar på den stabila komforten.
  • Välventilerat material.
  • Fästen för stavar
  • Nödvissla.
  • Flera smarta fickor.
  • Unisexstorlekar.

Under löpning så sitter västen tight utan att röra på sig. Både med lättare packning och en fullpackad väst med lite tyngd i känns skön på. Det är lätt att komma åt fickorna på framsidan och att dricka ur de förlängda flaskorna funkar riktigt bra! De stretchiga fickorna på fronten håller även en större mobil på plats men med fulla flaskor på bägge sidorna kan fickorna kännas i tightaste laget. Det funkar bra men med ännu stretchigare material så skulle det kunna finnas ytterligare lite utrymme.

Jag gillar denna väst! Mycket beroende på det enkla spännet fram och flaskorna men även på grund av en utomordentligt bra passform!

Kolla gärna in filmen nedan också för att se västen ”in action”!


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen