Löpträning i Risveden för ensamkommande ungdomar


I kväll blev det återigen löpträning för ensamkommande ungdomar ute i terrängen kring Risveden, med ett härligt gäng så blev det en knapp mil längs med en del av Risveden Terräng.

Jag har tidigare skrivit om löpträning för ensamkommande ungdomar som startats upp i närheten av Alingsås där jag bor, mer om initiativet kan Ni läs om här. Jag har nu hållit i ett par pass och de ungdomar som kommer är riktigt duktiga och de tycker det är riktigt kul att springa. Att få dela med sig av det bästa jag vet, att springa i fin natur, och att få en respons av både glädje och ansträngning är oslagbart.

I kväll tog vi alltså oss an en del av banan från Risveden Terräng och bland annat fick deltagarna känna på stigningen upp till Klevsjöloft med påföljande belönande utsikt. Det var ett bra tempo, de flesta ville hinna före knotten, och samtliga kämpade på väl. Terrängen ute i Risveden är väldigt vacker och stigarna slingrar sig vackert på uppåt och nedåt. En ren njutning att få springa i området!

risveden3

Stigningen upp för Klevsjöloft kan kännas i benen, men det är bara att trycka på! 🙂

 

risveden2

Utsikten från Klevsjöloft får en att glömma trötta ben.

 

risveden1

Fina böljande stigar finns det gott om.

Nu blir det sommarlov från våra träningspass men i Augusti är crewet bakom Risveden Terräng, Icebug(som sponsrar med skor), Markus Torgeby och jag tillbaks för mer löpning ute i skogarna. . Hoppas nu bara att deltagarna fortsätter springa på egen hand under sommaren. De är redan nu snabba och några kommer bli riktigt farliga till starten av Risveden Terräng den 10 September. Men det viktiga är att alla får ut glädje av detta och något som aktiverar både kropp och knopp!

 


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen