Ny terränglöpartävling i ett världsarv


Knappt har Naturkompaniet och Team Nordic Trail hunnit annonsera ut sitt samarbete med löpargrupper runt om i Sverige innan nästa steg har tagits, nu lanseras Höga Kusten Trail.

hogakusten-trail1

Naturkompaniet fortsätter sitt samarbete med Team Nordic Trail och blandar nu också in Salomon och Jerry Engström, en entreprenör av klass som ligger bakom Höga Kusten Hike och Höga Kusten Winter Classic. Nu har han även gått och köpt toppstugan på Skuleberget, Skulebergets camping, Stugby och leklandet Rövarbyn. Det han vill skapa är en friluftsby och ett nationellt besöksmål som ska locka människor från hela världen till höga kusten, Skules nationalpark och Skuleberget.

Och nu lanseras som sagt Höga Kusten Trail, ett traillopp på 43 kilometer som kommer att gå av stapeln den 6:e september. Loppet kommer att gå genom Skuleskogen, med storslagen natur, och upp på Skuleberget, förmodar att det kommer innehålla en del branta stigningar.

hcwaa1e9j5fcxsjaadhc

Traillöparen och VD´n för Team Nordic Trail kommer att deltaga i loppet men även hålla föreläsning om just traillöpning.

Jag kan bara ta och rekommendera samtliga av dessa event. Klicka på länkarna nedan för mer info!

Höga Kusten Hike
Höga Kusten Winter Classic
Friluftsbyn
Höga Kusten Trail
Höga Kusten

Och kolla in trailern!