Plogga – Bli en miljöhjälte!


Hur många gånger har du sprungit förbi ett skräp i skogen? Hur många gånger har du fortsatt springa istället för att stanna och plocka upp det? Förändra din inställning och bestäm dig för att varje löprunda även ska ha ett annat syfte, ett syfte som gör vår natur lite finare och kanske räddar ett och annat djurs liv. Börja Plogga!

 

 

Inom trailcommunityn i Sverige känner många till den entusiastiske, drivande och kreative profilen Erik Ahlström. Han har startat upp mängder med saker som gynnat traillöpningen. En sak han också är duktig på som dessvärre många inte är lika bra på är att plocka skräp.

Jag minns inte när jag första gången hörde det men jag antar att det nu är ett vedertaget begrepp. Plogga! En kombination av plocka och jogga, alltså plocka skräp medans du joggar. När vi springer så passerar vi massor med skräp, i stan kanske det kan kännas övermäktigt att ta med sig vartenda skräp men ute i naturen kan man gott ta med sig det man ser. Nästa gång du springer samma stig så kommer det va ännu vackrare!

Läs mer om plogga på deras nystartade site, https://spark.adobe.com/page/JjtHQYm7ijmVg/, och sprid budskapet så mycket du kan! Kan man ändra sitt eget beteende så kan man även ändra andras!


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen