Premiär för Golden Trail Series


På söndag(27/5) är det premiär för Golden Trail Series, Salomons senaste skapelse för att stötta traillöpare och få sporten att växa ytterligare.

 

 

Golden Trail Series består av 5 utvalda lopp som har det där lilla extra i form av dramatisk natur, spektakulära vyer och tekniska partier.

De 5 utvalda loppen är:

  • Zegama, Ett lopp som sträcker sig i 42 km med helt galna 2 736 höjdmeter! En hel dalgång med 10 000 invånare går man ur huse för att heja fram löparna i detta rejält branta lopp.

  • Mont Blanc Marathon, En helg i slutet av Juni med flera spektakulära lopp där den vertikala kilometern är riktigt underhållande men där maradistansen är där löparna ”gör upp”. Jag kommer att va på plats för att uppleva denna spännande händelse!

  • Sierre-Zinal, Det snabbaste loppet i serien. Här kommer det att gå undan. Ett sprintlopp skulle man kunna säga.

  • Pikes Peak, Loppet med den högsta målgången. Löparna går nämligen i mål på 4 302 meters höjd!

  • Ring of Steall, Ett riktigt Skyrace och även utvald som VM-bana för Skyrunning 2018. Det mest tekniska loppet i serien.

 

Som final väljer man varje år ut ett speciellt lopp där de 10 främsta bland både män och kvinnor får delta. Dessutom väljs det ut ytterligare 20 personer bland loppen som får vara med i finalen. En stor summa pengar skänks också till välgörande ändamål. Finalloppet i år kommer att vara Otter Trail i Sydafrika.

 

Så kolla in Golden Trail Series, redan imorgon drar det som sagt igång med Zegama i Spanien…. Och på tal om Zegama, kolla in filmen nedan där Kilian Jornet pratar om detta ikoniska lopp.

 Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen