Race report – Risveden Terräng


Gårdagens Risveden Terräng sitter kvar både i minnet och i benen! Det var ett kul lopp även om det inte riktigt var vad jag förväntade mig. Med tiden 1.25.41.5 så gick det ändå bättre än förväntat, även om formen inte var i topp, och jag känner mig nöjd.

logo_RT_2014
Jag tycker tävlingen var bra administrerad med ett riktigt fint start/mål -område. Icebug fanns på plats med fina erbjudanden och massage fanns anordnat till löparna.

I början av loppet var det några trånga partier som skapade lite trängsel men vi löpare är ju så trevliga mot varann så det flöt ändå på bra. Till en början var det en lång sträcka med grusväg vilket i och för sig var bra då startfältet glesades ut men så här i efterhand så tycker jag nog att man gott kunde ha lagt banan lite mer på stig redan i början.

Efter ungefär 6,5 km så kom ”väggen” eller Klevsjöloft som så många har pratat om, men om sanningen ska fram så var det inte så värst jobbigt. Brant men inte så värst långt så till nästa år så tycker jag nog de kan försöka få till den branta sträckan lite längre. Efter det så var det inga större stigningar men några fina utförslöpor där jag kunde ta in lite på löparna framför.

hojdkurva

Med mycket sol och lite regn den sista tiden så var det en ganska så torr bana, några mindre leriga partier men större delen av sträckningen ganska så torr.

Mot slutet av tävlingen kom det ett parti med asfalt som verkligen sög musten ur mina ben. Jag springer så gott som aldrig på asfalt och det kändes verkligen inte bra att få asfalt mot slutet av tävlingen.

Väl på slutspurten så försökte jag få till en slutspurt men det fanns inte mycket kvar att ge, på ett sett skönt att inte kunna spurta för då vet man att man gett allt.

IMG_4081

Sammantaget så var det ett riktigt bra arrangemang och jag är nöjd med min prestation. Till nästa år ska jag toppa formen till augusti/september och nu har jag en hyfsad tid att slå.

Nedan ser ni mitt Suunto move i form av en filmsnutt från Movescount-appen. Blev dock inte så som den skulle då själva spåret saknas.

Utrustning för dagen:

Skor: Inov-8 Trailroc 245
Tröja: Salomon Exo S-lab Zip Tee
Tights: 2XU
Strumpor: Icebreaker
Klocka: Suunto Quest
Vätskeryggsäck: Osprey