Racereport från UTMB – När det går som coachen tänkt sig! :D


Under några år har jag jobbat tillsammans med en löpare som gått från klarhet till klarhet och verkligen bevisat att man kan bra mycket mer än man tror!

 

 

Nu har han skrivet en racereport om sin senaste upplevelse som var UTMB. En mycket läsvärd racereport med både spänning och humor.

Dan Fallquist heter löparen och han inleder så här:

Nu är det över ett år sedan jag skrev en racereport och det är verkligen dags att sätta senaste tidens äventyr på pränt.

Om jag backar bandet 1,5 år till Bornholm och det jävligaste jag gjort, tror jag att det är där någonstans min sinnessjukdom tar fart.

Någon gång i början på juni -17 när den värsta träningsvärken efter Hammertrail lagt sig kom de små funderingarna smygandes. Tankarna som hade passerat tidigare men aldrig klibbat fast. Nu satte de sig en efter en som knott på ett flugpapper.

Det började gå upp för mig att jag klarade mer än jag någonsin trott. Jag hade sprungit bra på Bornholm, stapplat in som bäste svensk, i ett startfält där 60% av löparna brutit loppet. Jag var redan nere i skiten.

 

Vill du läsa hela racereporten? Det vill du, jag lovar! Du hittar den här:

https://www.jogg.se/Bloggar/BloggInlagg.aspx?id=69058


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen