Suunto släpper ny klocka och en ny uppdatering till Spartan


I oktober släpper Suunto sin senaste klocka i serien Spartan-klockor. Det är nu dags för Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro och samtidigt släpps en efterlängtad uppdatering till alla de andra klockorna i serien.

 

För ungefär ett år sedan så släppte Suunto sin första klocka i den nya klockfamiljen med namnet Spartan. Först ut var Spartan Ultra följt av Spartan Sport, Spartan Sport Wrist HR, Spartan Trainer och nu i oktober kommer alltså Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro.

Som namnet antyder så är denna version uppdaterad med en sensor för lufttrycksmätning, vilket ger en mer exakt höjdmätning. Förutom gps har den även pulsmätning på handleden vilket medför att pulsen kan följas under dagens och nattens gång.

 

Ny programvaruuppdatering

Alla klockor i Spartanserien får också en efterlängtad uppdatering av mjukvaran, en uppdatering som har fokuserats på navigering och skidåkning. Med den nya uppdateringen ska man kunna se återstående tid till målet, beräknad ankomsttid, kunna ställa alarm när man närmar sig en intressepunkt, tider för soluppgång och solnedgång samt stormalarm för de klockor som har en sensor för lufttryck.

Bland de nya funktionerna för skidåkning hittar du åkräknare, åklängder, höjdskillnad och maximal fart under utförsåkning.

Den nya klockan och mjukvaruuppdateringen kommer att lanseras den 17 oktober och vill du läsa mer om klockorna kan du göra det på http://www.suunto.com/sv-SE/Kollektioner-av-sportklockor/Suunto-Spartan-Kollektionen/

 


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen