Suunto släpper nytt! Suunto 9


För bara någon dag sedan lanserade Suunto sin nya klocka som är efterträdaren till Suunto Spartan Ultra. En klocka med batteritid i världsklass och förutsättningar för att bli en grym löparkamrat med bland annat en gps som funkar utan gps!

 

 

Batteritiden kan vara upp till 120 timmar med denna klocka vilket kan intressera många ultralöpare där loppen kan pågå mycket länge. Men med 120 timmars batteritid så får man göra avkall på hur ofta klockan kolla satellitsignalerna och då brukar noggrannheten på gps:en bli sämre. Det har då Suunto löst med FusedTrack där klockan använder sig av annan sensor data så som klockans accelerometer och kan då räkna ut hur man springer. Jämförelser där man haft en klocka på bästa tänkbara gps inställning och en med sämsta men med FusedTrack har visat sig fungera riktigt riktigt bra! Imponerande!

 

 

 

Klockan har också delvis ny hårdvara med bland annat ett nytt chip för satellitmottagningen, dessa förändringar kan jag tänka mig gör att klockan blir lättare att utveckla och lättare att få minneskapaciteten att räcka till.

 

 

 

Klockan går redan nu att förbeställa på http://www.suunto.com/sv-se/suuntos-kollektioner/suunto-9/. Vi får se om jag får möjlighet att testa klockan lite utförligare men oavsett så verkar det som om Suunto har tagit ett kliv för att snart lämna sina konkurrenter bakom sig!

 

 


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen