Sverige får ny Trailtour!


Efter en stor avsaknad av en mer rikstäckande trailtour i Sverige så har det nu blivit officiellt att en ny sådan är på gång! Det är Trailrunning Sweden som annonserat starten av Trailrunning Sweden Store Trailtour!

När traillöpningen fortfarande låg i sin linda i Sverige så skissade Salomon med Erik Ahlström i spetsen på en trailtour som skulle utveckla och stötta traillöpning som sport i Sverige. Efter några år med Salomon Trailtour så boomade traillöpningen i Sverige och fler lopp såg dagens ljus på vår scen.

När traillöpningen gick eget liv så tog Salomon ett steg tillbaka för att låta utvecklingen ha sin gång. Och vilken utveckling det varit sedan dess! Det finns så många lopp runtom i landet att välja på!

Men det har ändå känts lite tomt efter Salomon Trail Tour och vi är många som känt en avsaknad av ”Touren”!

På sina håll i landet så finns det några spännande småtourer men ingen rikstäckande. Men nu väcker alltså Trailrunning Sweden liv i tävlandet på nytt. Nu har vi en rikstäckande tour med 15 deltävlingar att se fram emot!

Den 2 mars drar touren igång med Åhus Trailrun. För att se vilka fler lopp som ingår i touren går du in på http://trailrunningsweden.se/trailtour/.
Där kan du också läsa hur poängsystemet fungerar och hur vinnaren koras.

Härligt initiativ säger jag! Och ser nya målbilder framför mig. Några deltävlingar blir självklara för mig. Vilka kommer du springa?


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen