Test – Aclima Warmwool Shorts Windstopper


Jag brukar sällan frysa om benen under vinterlöpningen men när det blir lite kallare ute och om det dessutom är lite blåsigt så brukar kylan tränga igenom. Framförallt brukar jag känna kylan runt ljumskarna och övre delen av låren där det går en del ytliga blodkärl. För att råda bot på detta drar jag då på mig ett par ullshorts från Aclima med Windstopper i. Här är min upplevelse av Aclima Warmwool Shorts Windstopper.

Den första känslan är att det känns jäkligt skönt, varmt och gott helt enkelt. Det blir en väsentlig skillnad med lite vindskydd framtill. Och då ett par shorts sällan hämmar rörelsefriheten så sitter de där de ska och gör det de ska.

Shortsen är tillverkade i Aclimas WarmWool vilket är merinoull som har behandlats för att bli riktigt mjukt och skönt.

Jag har mina shorts ovanpå ett par löpartights i merinoull och det funkar fint. Dessa shorts funkar även att ha som ett första lager men då de vindtäta partierna inte är riktigt lika stretchiga som vanliga löpartajts så blir passformen bättre om man har de ytterst. I vissa poser kan passformen dock se lite märklig ut, som på fotot nedan. 😀

Aclima Warmwool Shorts. De vindtäta partierna följer så att säga inte kroppens former riktigt. 😀

Behöver du lite extra värme under kalla och blåsiga vinterlöpturer så är dessa shorts riktigt bra! Jag springer vidare med mina.


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen