Test – Salomon Fast Wing Jacket


Lätt, smidig och packvänlig. Salomon Fast Wing Jacket blir lätt en favorit som ofta hänger med.

 

produkttestskogsbostigen

 

Salomon Fast Wing Jacket

salomonfastwing

Ett plagg som jag tyckt mig sakna i min löpargarderob har varit en en extremt lätt jacka som bryter av köldfaktorn som vinden ger, samt en jacka som inte tar någon nämnvärd plats nedpackad i löparvästen. Jag har tidigare sneglat på Salomons Fast Wing Jacket och efter att ha testat den så kan jag absolut säga att den levde upp till mina förväntningar.

Jackan är gjord i 100% Polyamid med dubbel ripstop för extra slitstyrka och väger endast 85 gram vilket säger en del om hur lätt den är och hur lite plats den tar nedpackad. Den går att vränga ut och in i den lilla bröstfickan som sitter placerad på vänster bröst och blir då extremt liten.

Vinden kan ju förändra temperaturen avsevärt, särskilt uppe på ett berg, men även på mer moderat höjd som i skogen. Jag har sprungit med både kortärmat och långärmat under jackan och bägge alternativen känns bra och vind känns inte igenom plagget. Den tar även bort lite lättare regn då vattnet inte absorberar fukt, sömmarna är dock inte tätade så den är inte vattentät. Att sömmarna inte är tätade är tur då en vidd del av kroppens fukt fortfarande kan komma ut men vid intensiv löpning i lite varmare grader så blir det blött på insidan, det är dock inget som jag haft ont utav.

Under ett ultralopp så sprang jag med jackan på de första 3 timmarna innan jag tog av mig den, jag var då rätt blöt av svett men bekvämlighetsfaktorn var ändå hög och det kändes som om jag hade sprungit i en jämn temperatur. Vill man få en något bättre ventilation så kan man dra ned dragkedjan något och istället använda en liten knäppning som stänger igen jackan, då hålls öppningen ihop men jackan luftas igenom lite bättre. Under armarna så finns det också små öppningar som bättrar på ventilationen.

fastwingknapp

fastwingventilation

Jackan är sydd enligt Salomons Motionfit och Active fit principer vilket i korthet innebär att jackan är framtagen för att ha en optimal passform och du ska kunna röra dig ordentligt utan att exempelvis ärmslut och ryggslut inte ska åka upp eller kännas obekvämt.

Jag är oerhört nöjd med denna jacka. Lite fuktig blir man på insidan men trots det så har jag inte känt att jackan begränsat mig på något sätt. Det har mer känts som om jackan inte varit där vilket talar sitt tydliga språk i hur bra den sitter och den fyller absolut den funktion som den ska fylla.

Kolla gärna in filmklippet där jag springer i bl.a. jackan.

 


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen