The Templiers Great Run


Frankrikes äldsta och mest prestigefyllda traillopp äger rum till helgen, Sverige är närvarande med ett starkt startfält. På söndag den 26/10 är det dags för den tjugonde upplagan i Millau, Frankrike, med en bana på 73 km och 3300 höjdmeter möter löparna en ordentlig utmaning.

 

montage photo site 1 anglais

 

Men det rör sig om mer än så, redan idag(fredag) så inleds helgen med inte mindre än tre traillopp varav ett är på hela 100km. UNder lördagen arrangerar man hel 7 stycken traillopp och på söndagen är alltså själva huvudloppet med upp till 2500 löpare från hela världen. På https://twitter.com/iRunFar går det att följa loppet live. Även på http://templiers.livetrail.net/ kan du följa loppet.

På startlinjen står bl.a. Jonas Buud och Johan Lantz, även svenska Elov Olsson är där och är ute på 100km loppet. Ska bli intressant att se vad Jonas och Johan kan prestera. Jag hoppas de får en härlig upplevelse och är nöjda med sina resultat när det är över.

Uppdatering 25/10:
Blev en 14:e plats för Elov Olsson i Templiers Endurance Trail.

Här ett klipp just inspelat av Jonas Buud från lite träning på banan.

Uppdatering: 26/10:
Jonas Buud på plats 10 och Johan Lantz på plats 16.

 

Här en film från förra året. Du som kan franska kan kanske lämna en översättning av inledningen i kommentarsfältet?


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen