Trailrunning Camp Wipptal, Tyrolen Österrike


Vår trailrunning camp i tyrolska Wipptal ger dig massor med fin alpin löpning. Genom våra trailguider får du matnyttiga tips i föreläsningssalen och högklassig guidning på stigarna.
Tillsammans med våra trailguider Moses Lovstad och Pelle Nyberg, springer vi med lätt packning på vackra men tämligen orörda alpstigar. Inför varje dag kan du välja mellan en något tuffare och längre rutt eller en lättare, kortare distans. Dagsetapperna ligger på cirka 15-25 km beroende på rutt.

Detta är en skön löparresa med lagom långa dagsetapper, löpar know-how, god mat och vidunderliga vyer att minnas länge.

Du behöver inte vara trailrunningexpert för att hänga med. Har du ett antal mil i benen och en stark motivation att flåsa lite extra så är du hemma. Tänk på att det inte alltid går att springa i svensk mening när vi ska ta många höjdmeter uppåt. Partivis handlar det mer om snabb gång brant uppför. När du väl springer på höga kammar och längs med traverser kan du njuta av den storslagna utsikten, det är lätt värt mödan uppför.
Resan är den perfekta uppladdningen för Lidingöloppet eller något av höstens multisportrace. Men egentligen behöver du inte ha några tävlingsambitioner alls, du kan bara åka med för att njuta och springa. Detta är en skön löparresa med lagom långa dagsetapper, förstahands löpar know-how, god mat och vidunderliga vyer att minnas länge.
Vi rör oss i en enastående vacker och orörd del av Tyrolen; Wipptal. Här finns mängder av leder som tar dig genom stillsamma skogar, gnistrande sjöar, blomsterängar, glaciärer och höga pass inramade av mäktiga alptoppar. Vi springer på fina stigar och bor på hotell och en alphytta där vi kan njuta av lokala delikatesser från det österrikiska köket och sover i sköna bäddar. Vädret är för det mesta stabilt och dessutom är området knott- och myggfritt.
Förutom de dagliga trailrunning turer så kommer vi att erbjuda föreläsningar om löpning och kost, utrustning. Trailguiderna delar med sig sina erfarenheter kring förberedelser och genomföranden av ultralopp världen runt. Om du vill starta dagen med yoga så ta del av yogapassen i den härliga yogasalen på hotellet. Föreläsningarna håller vi på kvällen innan middagarna, du väljer själv om du vill ta del av dessa.
Resan leds av trail- och ultralöparna Moses Lovstad, https://moseslovstad.com/ samt Pelle Nyberg, http://trailloparen.se/
Dessutom koordineras resan avJoakim Strickner. Joakim är född i området och legitmerad vandringsguide. Han pratar flytande svenska och har järnkoll på logistiken och folket på plats.
Se fler bilder m.m. från campet på:
https://www.facebook.com/trailcampwipptal

RESAN DAG FÖR DAG

Dag 1. Skandinavien – Innsbruck – Obernberg (1450 m)
Vi flyger reguljärt ned till Innsbruck. Där möter Joakim, vår lokale guide, upp och vi åker sedan vidare med minibuss till Obernberg, en färd på cirka 40 minuter. Vi installerar oss på hotellet och äter lunch. Innan middag tar vi en uppvärmningsrunda runt sjön med omnejd.
7-10 km löpning på cirka 1600 meters höjd, 200-300 meters höjdskillnad.
Dag 2. Steinach- Bergeralm Lift (1600 m) – Nößlachjoch (2231 m) – Kammen till Lichtsee (2101 m) – Wilde Grube (2350 m)– Obernberg
Vi tar bussen till grannbyn Steinach och gondolliften upp till 1600 meters höjd där dagens sköna löpning börjar. Vi inleder med att ta 500 höjdmeter genom att snirkla oss upp genom gammal skog. Väl uppe på 2000 meter så har vi cirka 8 km längs en löpningsvänlig kam att se fram mot. Utsikten är hänförande och vi springer på mjuka stigar omgivna av blomstrande alpängar. På vägen finns det möjlighet till dopp i bergsjö samt att korta av turen.
22 km: 1200 meter upp, 1200 meter ned, eller 14 km: 800 meter upp, 1000 meter ned.
Dag 3. Obernberg – Maria Waldrast (1636 m) – Serlesjöchl (2384 m) – Kalbenjoch (2225 m) – Kesselspitze (2728 m) – Hammerspitze (2634 m) – Naturfreundehaus (2232 m)
Idag har vi en spektakulär och ganska tuff dag framför oss. Vi tar oss med minibuss till Tyrolens högst belägna kloster, Maria Waldrast. Löpningen börjar på 1550 meter och vi värmer upp med löpning längs med alpängar. Därefter stiger det ganska kraftigt uppför på en stig som går genom tuktad kryptallsskog (mycket rötter) upp till Serles kammen på 2384 meter. Belöningen blir panoramautsikten över granndalen Stubaital. Vi löper vidare längs med en smal grusstig och följer höjdkurvan i 2 km fram till Kalbenjoch. Nu väntar en tuff stigning upp till Kesselspitze, dagens högsta punkt på 2738 meter. Utsikten ner till Stubaital och Gshnitztal är imponerande. Kammen till Hammerspitze kräver koncentration och säkra steg. Från Hammerspitze, vår andra topp denna dag, så följer vi kammen ner till gröna bergsängarna och tar in på alphyttan Naturfreundehaus (2232 meter). Här äter vi god mat och njuter av bergens stillhet, nöjda efter dagens prestation.
15 km: 1800 meter upp, 1000 meter ned, eller 12 km: 1600 meter upp, 800 meter ned.
Dag 4. Naturfreundehaus (2232 m) – Trins (1240 m) – Gerichtsherrnalm (1663 m) – Eggerjoch (2132 m) – Obernberg (1440 m)
Efter en god frukost på 2200 meter springer vi ned till dalen och bergsbyn Trins. Härifrån kan du ta bussen tillbaka till hotellet för att t.ex. tillbringa en lugn eftermiddag vid Obernbergsjön. Har du kraft och är sugen på mer löpning kan du ta dig hela hela vägen hem över berget via gästvänliga Gerichtsherrnalm. Efter en fika springer du lätt de sista hödjmeterna upp till kammen för att sedan rulla nedåt mot Obernberg.
På kvällen firar vi med en god avslutningsmiddag på hotellet.
15 km: 900 meter upp, 1700 meter ned, eller 5 km: 1000 meter ned.
Dag 5. Obernberg – Portjoch (2109 m) – Gränskammen till Italien – Obernberg – Innsbruck – Skandinavien
På gamla smugglarstigar tar vi oss förbi den vackra Obernbergersjön till Portjoch på 2109 meter och in på italiensk mark. Här finns gamla militärstigar som en gång i tiden tjänade krigsfordon och gränssäkring men numera bjuder på fantastisk höghöjdslöpning i 1mil fram till den österrikiska gränsen. Strax efter gränsen besöker vi en gemytlig alm för en god ”after run” innan vi tar transport hem. Även denna dag kan du dock springa till vårt boende i Obernbergdalen. Efter dagens tur, en dusch och lite mat, tar vi farväl av Wipptal och Joakim och åker sedan med buss tillbaka till flygplatsen i Innsbruck för hemresa till Skandinavien.
23 km: 1000 meter upp, 600 meter ned, eller 15 km: 800 meter upp 600 meter ned.
Avgångar:
Datum: 2017-09-10

Ort: Sthlm, Gbg, Kph

Pris: 12400 kr

Guide: Moses Lovstad, Pelle Nyberg

Platser kvar: Ja

Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. I övrigt: se resevillkoren
Resefakta
Reslängd: 5 dagar

Gruppstorlek: Max 15 personer, min 10 personer

Gradering: 2

  I resans pris ingår:
Flyg t/r Skandinavien – Innsbruck

Alla lokala transporter

Svenk trailrunningguide

Dansk trailrunningguide

Svensktalande koordinator

2 olika guidningar varje dag

2 föreläsningar

3 power yoga pass

3 nätter boende dubbelrum med halvpension på Almis Bergshotell

Boende en natt på hytta med middag och frukost

Picknicklunchpaket

Liftkort (där det behövs)

FRÅGOR OCH INTRESSEANMÄLAN
Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?

Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna. Frågor kan du även ställa till info@trailloparen.se
BRA ATT VETA
För att få ut det bästa av resan bör du ha god kondition samt vara beredd på att kämpa på i uppförsluten och hålla igen i nedförsluten. Terrängen är högalpin och stigarna vi springer på är delvis smala och luftiga. Det är bra om du inte har anlag för höjdskräck och kan springa med säker fot. Du kommer som sagt ha möjlighet att välja två distansalternativ varje dag beroende på hur stark du känner dig.
Vi springer med lätt ryggsäck, max med sovpåse, lite ombyte, förstärkningsplagg och vatten (dock endast dagen eftersom vi övernattar på hytta). Sovpåse kan även köpas på hyttan för cirka 15 Euro. På hyttorna bor vi i gemensamma sovsalar. Det går dock att förboka två- eller fyrbäddsrum för en extra kostnad på cirka 5 Euro. Frukost ingår i priset, middag köps och äts på hyttan. I övrigt bor vi med halvpension på ett annex till Almis Berghotel i Obernberg. Här gör vi i ordning våra egna lunchpaket i samband med frukost.
Inför trailrunningresan kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i.

Välkommen med din bokning!


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen