Ultravasan


Ett år har gått sedan vi fick se Jonas Buud sätta en helt magisk tid på Ultravasan 90 och på lördag går starten av den tredje upplagan. I år kommer jag stå där på startlinjen och jag har sett fram emot det lite försiktigt under året men anmälde mig faktiskt inte förrän för ett par veckor sedan.

 

ultravasankarta

 

Flera välkända löpare står i år på startlinjen och Jonas Buud är förstås med i år igen, han verkar dock skadad så det återstår väl att se om han fullföljer loppet och vinner i sedvanlig ordning. Annars så finns det förstås många andra kandidater. Några som jag tror kommer fightas om topplaceringarna är:

Bland herrarna:

Steve Way
Arnaud Perrignon
Emmanuel Gault
Matt Flaherty
Wouter Decock
Geoff Burns
Fritjof Fagerlund

Bland damerna:

Jamine Nunige
Sarah Bard
Isabellah Andersson
Kerstin Rosenqvist

 

Det finns förstås många fler intressanta löpare och några av ovanstående kanske inte ens kommer till start men några av namnen kommer säkerligen topp 10.

 

Min egen insats då?

Jag springer först och främst loppet för att ha kul och träffa en del löparbekanta men att komma in under 9 timmar hade förstås inte varit fel. Jag tenderar dock att springa den här distansen på känsla vilket brukar göra att det går åt lite för mycket energi inledningsvis och att det mot slutet går riktigt lååångsamt. Vi får se om jag kan hålla igen lite i början.

Utrustning och energi

Den svåra biten i utrustningsvalet har varit vilka skor jag ska ha och om jag ska byta skor i Evertsberg. Har provat några olika varianter under sommaren och just nu lutar det åt att springa i Icebug Acceleritas5 RBX9 till Evertsberg och där byta till Icebug Anima4 RBX9, om det inte blir som så att jag springer med Inov-8 Race Ultra 270 hela vägen.

 

racekit

Buff från Barrabes, tröja från Salomon, shorts från Montura, skor från Icebug och Inov-8, strumpor från GoCoco, kompakt regnjacka från Salomon, racevest från Ultimate Direction, energi från Tailwind Nutrition, klocka från Suunto, puls-/effektmätare från Stryd

 

På kroppen blir det tröja från Salomon, shorts från Montura, strumpor från GoCoco och löparväst från Ultimate Direction.

Jag tänker springa med egen energi då den som serveras under Ultravasan sabbar min mage. Jag tar med mig Tailwind Nutrition i smarta portionsförpackningar som jag blandar till i min flaska utefter vägen.

 

tailwindportion

Portionsförpackningar från Tailwind Nutrition

För att hålla koll på min prestation så springer jag med Suunto Ambit3 Peak på armen och en kombinerad puls- och effektmätare från Stryd runt bröstet. Och så tar jag med mig en TomTom Bandit kamera så får vi se om det blir några roliga filmklipp.

suuntostryd

Suunto Ambit3 Peak med sensor från Stryd

 

Nu är det bara att ladda och önska alla deltagare lycka till! Vi ses på startlinjen!

 

 

 


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen