Utexaminerad som Orienterare


Under 5 torsdagar har jag nu gått en nybörjarkurs i orientering hos OK Skogshjortarna i Alingsås. Det har varit 5 lärorika torsdagar med mycket utbyte från erfarna orienterare och jag måste säga att jag lärt mig mycket. Och nu är jag utexaminerad från nybörjarkursen och kan nog så smått börja kalla mig orienterare!

 

 

Varje torsdag har haft sitt tema uppdelat på både på teori och praktik vilket blev ett bra upplägg eftersom utbytet ute i skogen direkt efter teorin gav en del aha-upplevelser. Vi betade av ”Kartans färger & karttecken”, ”Ledstänger”, ”Passa kartan och kompassen”, ”Höjdkurvor” och ”Att välja väg”.

Då jag på egen hand orienterat lite grann tidigare så var det en del som jag redan hade koll på men också många delar som jag inte riktigt hade förstått vikten av. Genom att få vara ute mycket med erfarna orienterare så fick jag framförallt en större förståelse för hur de tänker vilket öppnade lite nya synsätt för mig.

Nu fortsätter min väg framåt som både traillöpare och orienterare med en fördjupning inom orienteringen. Redan nu testar jag en ordentlig pannlampa från Mila för nattorientering och så har jag börjat kika på kompasser från Silva och Suunto. Möjligen tillkommer några andra fabrikat också. Skor från framförallt Icebug ska det slitas hårt på och fler tester av produkter inom segmentet orientering kommer säkerligen.

Har du någon bra produkt som en orienterare bara måste ha så får du gärna lämna en kommentar!

Nu ska jag ge mig ut på ett orienteringspass i Hjortmarka, min hemma arena som medlem i OK Skogshjortarna!

 


Om Traillöparen

Traillöparen startade först som en blogg 2010 då jag kände att jag hade mycket kunskap som jag ville dela med mig av och en stark vilja att få andra att upptäcka allt det underbara med traillöpning. Men med glädjen att få dela med sig så växte bloggen snart ur plattformen och expanderade till att bli en helhet med kunskap och inspiration från bloggen samt personlig coaching, kurser, löparresor och de bästa produkterna för traillöpning i trailshopen. Jag som driver Traillöparen heter Pelle och har en lång träningsbakgrund där jag presterat inom flera olika idrotter, men det var först då jag började med traillöpning som allt föll på plats. Med känslan av att ha hittat rätt har jag sedan dess sprungit på mängder med stigar i världen och upplevt fantastiska miljöer, både under transport, träning och under många tävlingar på olika distanser. Genom åren har jag utbildat mig en hel del inom coaching och ledarskap riktat mot löpning men även riktat mot näringsliv och en hel del som rör friluftsliv. Förutom att jag själv tränar och tävlar mycket så coachar jag även andra som vill utveckla sin löpning och komma vidare i sin träning. Mitt mål är att hjälpa dig nå ditt mål genom att förse dig med de verktyg som du behöver för att bli bättre och snabbare än du trodde var möjligt. Jag kan hjälpa dig att utveckla en hållbar löpteknik där du kan springa mer energieffektivt och minska skaderisken samtidigt som du kan öka hastigheten, bygga uthållighet och styrka. Vad du behöver bidra med är en vilja att förbättras och motivation till att nå ditt mål. Gemensamt kan vi öka både din vilja och motivation till en helt ny nivå, förändra dina tankemönster och plocka fram dina löparkrafter. För mig är traillöpning så mycket mer än bara att springa. Det är ett sätt att uppleva vacker natur, träffa andra traillöpare och utvecklas gemensamt. För mig är det viktigt att springa naturligt med en medvetenhet och att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt efter mig. Så ta gärna steget och gå någon av de kurser jag håller, åk med på en resa, anlita mig som personlig coach eller anslut dig till den löpargrupp jag leder i Alingsås. Hoppas du kan finna inspiration, få nya idéer och hitta bra produkter till din traillöpning här. Kanske blir det Traillöparen som lägger grunden för just din vidareutveckling. Pelle Nyberg – Grundare av Traillöparen